FAQ

Wanneer wordt muziek aangeduid als klassieke muziek?
Veel mensen vragen zich dit af. Van oorsprong werd de term ‘klassieke muziek’ toegekend aan muziek die gecomponeerd werd in de jaren 1730 – 1820. Dit was de tijd van het Classicisme. Tegenwoordig wordt er echter ook nog steeds klassieke muziek gemaakt, zij het misschien in een andere vorm dan vroeger. De grens voor wat betreft de klassieke muziek is de laatste jaren dus behoorlijk vervaagd, waardoor er steeds meer nummers toegevoegd kunnen worden aan dit genre in de muziek.

Wie zijn er bekend geworden met klassieke muziek?
Dit zijn met name grote componisten als Mozart, Van Beethoven, Vivaldi, Tchaikovsky en Bach. Dit zijn echter slechts een aantal bekende namen uit de wereld van de klassieke muziek. Uiteraard zijn er ook nog vele andere componisten die prachtige klassieke muziek hebben gecomponeerd.

Hoe zit het met Jean-Luc Bertel?
Jean-Luc Bertel is een Belgische componist. Hij heeft de afgelopen jaren de nodige werken gecomponeerd. Bertel schreef onder meer werken voor diverse koren en (harmonie)orkesten. Daarnaast was hij ook niet onbekend met het componeren van muziek voor theaterstukken. Naast componist was Bertel ook dirigent en hoornist.

Waar koop je voor weinig geld klassieke muziek?
Er zijn tegenwoordig een stuk minder winkels waar je cd’s en elpees met klassieke muziek kunt kopen. Het is dan ook verstandig je tot internet te richten. Hier wordt namelijk geregeld korting gegeven op klassieke muziek. Ook zijn er vaak wel kortingscodes te vinden om op een goedkope manier aan klassieke muziek te komen.

Hoe vind je een kortingscode voor klassieke muziek?
Als liefhebber van klassieke muziek wil jij natuurlijk altijd de nieuwste klassieke muziek hebben. Dit is echter een vrij prijzige hobby. Om het allemaal wat goedkoper te maken, maak je gebruik van deze kortingscode van Bol.com. Hierdoor wordt het toch al een stuk aantrekkelijker en goedkoper om klassieke muziek aan te schaffen.

Wat is de beste klassieke muziek?
Het is lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven, aangezien iedereen een andere mening heeft. Toch zijn de meeste mensen het er wel over eens dat de Lacrimosa van Mozart, de Orkestsuite no.3 van Bach en de Canon in D van Pachelbel tot de beste klassieke muziekstukken behoren. Ook het Zwanenmeer van Chaikovsky scoort bij de meeste mensen goed, net als Lente van Vivaldi.