Wat is de beste klassieke muziek?

Klassieke muziek is voornamelijk ontstaan in de tijd van het Classicisme, tussen 1730 en 1820. Toch wordt er ook vandaag de dag nog klassieke muziek gemaakt. Zoals je al wel begrijpt, is er door de jaren heen dus de nodige klassieke muziek gemaakt. Lang niet iedereen vindt klassieke muziek leuk, maar er zijn toch ook stukken die over het algemeen goed scoren onder de meeste mensen. Er zijn namelijk ook enkele pareltjes gecomponeerd de afgelopen jaren. Maar wat is nu eigenlijk de beste klassieke muziek?

De beste nummers

Net als in alle andere muzieksoorten is er ook een lijst met beste klassieke muziek. De meningen zullen uiteraard, zoals over vrijwel alle muziek die tegenwoordig gemaakt wordt, verschillen. Om toch een selectie te maken, hebben wij de, in onze ogen, beste klassieke muziek voor je op een rijtje gezet. In totaal gaat het om tien nummers. Het gaat om het Zwanenmeer van Tchaikovsky, Ave Maria van Schubert, Orkestsuite no.2 – Badineri van Bach, Adagio for Strings van Samuel Barber, Boléro van Ravel, Lente van Vivaldi, Symphony no.7 van Beethoven, Lacrimosa van Mozart, Orkestsuite no.3 van Bach en Canon in D van Pachelbel.

De meningen zijn verdeeld

De genoemde klassieke muziek is slechts een kleine greep uit de grote hoeveelheid die door de jaren heen gemaakt is. Vind jij andere klassieke muziek beter? Dan staat deze muziek waarschijnlijk in jouw rijtje en maken de bovengenoemde nummers hier misschien wel geen deel van uit. Mogelijk behoort de muziek van de Belgische componist Bertel wel tot jouw favorieten. Zoals gezegd kan het voor iedereen verschillend zijn, maar de genoemde nummers worden door de meeste mensen en door de kenners als beste klassieke muziek beschouwd. Het is uiteraard aan jezelf om te bepalen of je het hier al dan niet mee eens bent.

Hoe kom je aan de beste klassieke muziek?

Tegenwoordig kun je via het internet nagenoeg alle klassieke muziek luisteren. Wil jij echter graag een cd of elpee met klassieke muziek? Kijk dan eens of je dit in een tweedehands winkel kunt kopen. Hier krijg je vaak korting ten opzichte van wanneer je hem nieuw koopt. Kun je het nergens vinden? Doe je aankoop dan via het internet. Bij online kopen krijg je ook vaak kortingen namelijk. Een van de sites waar je klassieke muziek met korting kunt kopen is bij Bol.com. Hoe? Door gebruik te maken van deze kortingscode van Bol.com.