Interessante feiten over de muziekgeschiedenis

Muziek is al eeuwen oud. Er is door de jaren heen dan ook vaak onderzoek naar gedaan. Zo is er bijvoorbeeld onderzocht wat de relatie is tussen muziek en het menselijk leven, maar dat is niet het enige. Ook de invloed van muziek op andere dingen werd onderzocht. Dergelijke onderzoeken hebben natuurlijk leuke feitjes opgeleverd. Hieronder krijg jij er een aantal van ons.

1. Planten waarderen muziek

Wil jij dat je planten sneller gaan groeien? Dat kan met behulp van klassieke muziek. Althans, dat blijkt uit één van de vele onderzoeken die gedaan is naar de invloed van muziek op bepaalde dingen. In dit geval werd het effect op planten onderzocht. En wat blijkt? Planten groeien sneller wanneer er een klassiek muziekje gedraaid wordt. Wil jij dit proberen? Schaf dan geen dure cd aan met klassieke muziek maar kijk of je er via internet eentje met korting kunt kopen. Je wilt immers wel zeker weten of het werkt voordat je erin gaat investeren.

2. Duurste muziekinstrument kostte miljoenen

Er zijn vaak aanbiedingen & korting met betrekking tot muziekinstrumenten. Erg prettig, want de meeste muziekinstrumenten zijn niet bepaald goedkoop. Toch worden voor sommige muziekinstrumenten buitensporige bedragen gevraagd. Dit is onder meer het geval bij de Macdonald-viool. Deze is gemaakt door Antonio Sradivari en moet 45 miljoen euro kosten. Wanneer jij echt interesse hebt, kun je vast nog wel een beetje korting krijgen.

3. 7,5 dag luisteren naar Bach

Johann Sebastian Bach is één van de bekendste componisten van klassieke muziek die we kennen. Hij heeft dan ook heel wat klassieke muziek gecomponeerd. Een deel bestaat inmiddels al niet meer, maar een groot deel ook nog wel. Wanneer je de nog bestaande cantates van Bach achter elkaar wilt luisteren, mag je hiervoor 7,5 dag uittrekken. Jij kunt je tijd wel beter besteden, door online te shoppen met deze kortingscode van Zalando bijvoorbeeld.

4. Inspiratiebron voor hedendaagse muziek

Veel mensen vinden klassieke muziek saai. Toch is het voor sommige artiesten ook een inspiratiebron. Zij baseren hun eigen muziek bijvoorbeeld op klassieke muziek die vroeger gemaakt is. Dit heeft onder meer dj Tiësto gedaan. Hij draaide tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2004 in Athene een eigen versie van Adagio of Strings van Samuel Barber.